مرکز سفارشات تلفنی
مقالات
/
مقالات فروشگاه پروتئین 2015
/

راهنمای خرید گوشت گاو

date_range
10 دی 1401
visibility
578

در راهنمای خرید گوشت گاو به نکاتی اشاره می‌شود که با دانستن و به‌کارگیری آن‌ها می‌توان با اطمینان خرید کرد. خرید گوشت گاو به نسبت دیگر گوشت‌های قرمز از تقاضای کمتری برخوردار است؛ به‌همین منظور اگر افراد با نحوه تشخیص گوشت گاو تازه آشنا نباشند، ممکن است به اشتباه گوشت کهنه یا ناسالم را خریداری کنند. گوشت گاو نر تازه و سالم، سرشار از پروئین بوده که مصرف آن می‌تواند شما را از خوردن مکمل‌های غذایی بی‌نیاز کند. برای روش تشخیص گوشت سالم گاو از گوشت کهنه و مقایسه گوشت گوسفند با گاو در ادامه با ما همراه باشید؛ همچنین خواص، مضرات و نحوه مصرف گوشت قرمز گاو نیز از دیگر مواردی است که در این مطلب به آن پرداخته‌ایم.

خواص گوشت گاو

ارزش غذایی گوشت گاو به نسبت دیگر انواع گوشت قرمز بیشتر است. اما برای بهره‌مندی از خواص آن باید دقت کنید که این ماده غذایی تازه و سالم باشد. از این‌رو توصیه می‌شود انواع گوشت قرمز، به‌خصوص گوشت قرمز گاو را از قصابی‌های معتبر مانند فروشگاه پروتئین ۲۰۱۵ مشهد خریداری کنید. خواص گوشت تازه و سالم گاو به شرح زیر است.

  • روی فراوانی که در این نوع گوشت قرمز وجود دارد، موجب بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • گوشت قرمز گاو نر منبع غنی ویتامین ۱۲B است؛ لذا از فواید گوشت گاو در بارداری می‌توان به رشد جنین و سلامت مادر اشاره کرد.
  • گوشت این حیوان، منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب، ویتامین ۱B و امگا۳ است؛ به همین دلیل مصرف آن می‌تواند از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری و از لخته شدن خون جلوگیری کند.
  • لینوئیک اسید موجود در گوشت سالم گاو، موجب شده که در لیست بهترین مواد غذایی که می‌تواند سلول‌های سرطانی را در بدن کاهش دهد، قرار بگیرد. طبق تحقیقات پزشکی با مصرف منظم گوشت تازه گاو می‌توان از سرطان پروستات و سرطان سینه پیشگیری و همچنین آن‌ها را درمان کرد.
  • در این نوع گوشت حدود ۱۹.۲ درصد پروتئین وجود دارد که به نسبت دیگر گوشت‌های موجود در بازار، عدد قابل توجهی است؛ از این‌رو مصرف آن به صورت روزانه، سطح انرژی بدن را بالا برده و به عضله سازی کمک می‌کند.
  • مصرف این گوشت به مرور زمان، کلسترول بد را در بدن کاهش داده و موجب بالا رفتن کلسترول خوب می‌شود؛ به همین منظور می‌تواند در لاغری و کاهش وزن به افراد کمک کند.
  • از دیگر خواص گوشت گاو نر و ماده می‌توان به رشد استخوان در کودکان نیز اشاره کرد.
  • امگا۳ موجود در گوشت این دام موجب افزایش هوش شده و با تقویت مغز از آلزایمر نیز جلوگیری می‌کند.
  • بازسازی پوست، درمان سریع زخم‌ها، متعادل نگه داشتن PH بدن و تولید گلبول‌های سفید و قرمز خون از دیگر فواید مصرف گوشت دام گاو است.

نحوه تشخیص گوشت گاو تازه و سالم

خرید گوشت قرمز گاو را زمانی می‌توانید با خیال راحت انجام دهید که بایدها و نبایدهای تازه بودن گوشت قرمز گاو را بدانید. موارد زیر نکاتی از راهنمای خرید گوشت گاو هستند که برای خریدی مطمئن باید به آن‌ها توجه کنید.

  • تصویر مهر تایید شده از سازمان بهداشت را بر روی گوشت چک کنید و تاریخ انقضا و تولید آن را با زمان خرید گوشت مطابقت دهید.
  • برای اطمینان بیشتر از خرید گوشت تازه و سالم گاو بهتر است گوشتی را انتخاب کنید که بسته بندی شده باشد. در صورت پارگی ظرف بسته بندی و نداشتن تاریخ تولید و انقضا از خرید آن بسته گوشتی بپرهیزید.
  • دقت کنید که رنگ گوشت تازه گاو قرمز پررنگ است و نباید هیچگونه خون‌مردگی و تورم بر روی سطح گوشت دیده شود.
  • گوشت را لمس کنید و آن را بو بکشید. هرگونه استشمام بوی نامطبوع و لمس ترشحات لزج بر روی سطح گوشت قرمز گاو حاکی از فاسد بودن آن است.
  • بررسی بافت سطح گوشت، استخوان و چربی چسبیده شده به آن نیز یکی از مواردی است که می‌تواند در تشخیص گوشت تازه از کهنه به شما کمک کند. دقت کنید که سطح گوشت عاری از خشکی و چروکیدگی و استخوان گوشت و چربی آن حتما سفید یا زرد روشن باشد.
  • وجود مقداری خون آبه با رنگ طبیعی در هنگام قطعه قطعه کردن گوشت، نشان از تازگی آن است.
  • قسمتی از گوشت را با انگشت به داخل فشار دهید. اگر پس از برداشتن انگشت، قسمت لمس شده به حالت اولیه بازگشت، گوشت سالم و تازه است.
  • شرایط نگهداری گوشت دام تازه باید در محدوده دمای ۰ الی ۴ درجه سانتی‌گراد باشد. نگهداری در دمای غیر از این محدوده موجب فساد گوشت می‌شود.
  • چنانچه قیمت گوشت گاو پایین‌تر از نرخ مصوب بازار بود، از خرید آن بپرهیزید؛ زیرا خواص گوشت گاو تنها در گوشت سالم آن نهفته است. فروش این گوشت با قیمت کمتر نشان از کهنه یا ناسالم بودن آن است.

مقایسه گوشت گاو و گوسفند

گوشت گوسفند و گاو در نگاه اول بسیار شبیه به یکدیگر هستند. اما اگر قبل از خرید، راهنمای خرید گوشت گاو و گوسفند را جداگانه بررسی کنید، تشخیص آن‌ها از یکدیگر بسیار آسان می‌شود. توجه به رنگ، میزان بافت چربی و قیمت، مواردی هستند که قبل از خرید و پخت به شما کمک می‌کند این دو نوع گوشت را با یکدیگر مقایسه کنید.

سطح گوشت گوسفند قرمز رنگ است، در حالی‌که گوشت تازه گاو رنگ تیره‌تری به نسبت آن دارد. بافت گوشت گوسفند‌ نرم‌تر و لطیف‌تر بوده و معمولا چربی بیشتری به آن چسبیده است. پروتئینی که در گوشت سالم گاو وجود دارد موجب شده تا به نسبت گوشت گوسفند از چربی کمتری برخوردار باشد. خواص گوشت گاو نر و ماده به نسبت گوشت‌ گوسفند بیشتر است، اما تقاضا برای خرید کمتر است. به همین دلیل قیمت پایین‌تری به نسبت دیگر انواع گوشت در بازار برای آن تعیین می‌کنند.

نحوه مصرف گوشت قرمز گاو

طعم گوشت گاو لذیذ بوده و می‌توان مانند دیگر گوشت‌های قرمز و سفید آن را به روش‌های مختلف پخت. به دلیل چربی کمی که در گوشت سالم گاو وجود دارد آب‌پز کردن آن توصیه نمی‌شود. اما دو روش کبابی و سرخ کردن گوشت قطعه شده به همراه چاشنی‌هایی با طبع گرم، انتخاب‌های خوبی برای پخت این نوع گوشت هستند. مخلوط گوشت چرخ کرده گاو و شتر نیز برای درست کردن کباب کوبیده، ترکیب ایده‌آلی است؛ زیرا طبع گرم گوشت شتر، سردی گوشت قرمز گاو را خنثی می‌کند. البته مهم است که گوشت شتر و گاو هردو سالم و تازه باشند. برای تشخیص گوشت سالم شتر نیز پیشنهاد می‌کنیم به راهنمای خرید گوشت شتر مراجعه کنید.

مضرات گوشت گاو

درست است که خواص گوشت گاو به دلیل ویتامین‌ها و مواد مغذی که در آن وجود دارد زیاد است، اما توصیه می‌شود که انواع گوشت قرمز به خصوص گوشت قرمز گاو را در حد متعارف یعنی هفته‌ای یک بار مصرف کنید. زیرا طبع گوشت گاو نر و ماده سرد است؛ از این‌رو مصرف غذاهای با طبع سرد منجر به ضعف و بی‌حالی، دردهای استخوان، دل‌درد، نفخ شکم و... می‌شود. برای جلوگیری از این مشکلات در زمان طبخ و مصرف باید از مصلح‌ گوشت گاو استفاده کنید. زنجبیل و فلفل، دو ادویه‌ای هستند که برای مزه‌دار کردن و رفع سردی گوشت این حیوان توصیه می‌شود.

سخن نهایی

اغلب هدف از خرید و مصرف گوشت قرمز گاو دریافت مواد معدنی و مغذی است که در آن وجود دارد. این موضوع تنها زمانی اتفاق می‌افتد که گوشت خریداری شده سالم و معتبر باشد؛ در نتیجه بهتر است بگوییم بهترین راهنمای خرید گوشت گاو، متصدیان باجه فروش در قصابی‌ها و مراکز معتبری هستند که فروش انواع گوشت را انجام می‌دهند. فروشگاه آنلاین پروتئین ۲۰۱۵، همه روزه از ساعت ۸ الی ۲۰، پاسخگو سوالات شما درباره خرید انواع گوشت است. پس از دریافت پاسخ سوالات خود از سوی مشاوران این مجموعه، با ثبت سفارش در وبسایت می‌توانید محصولات خود را درب منزل تحویل بگیرید. حال که با خواص گوشت گاو نر و ماده آشنا شدید، لازم است در انتها یادآوری کنیم که مصرف آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.