مرکز سفارشات تلفنی
مقالات
/
آموزش آشپزی
/

دستور پخت خورشت بامیه جنوبی - فروشگاه 2015

date_range
20 خرداد 1401
visibility
369

خورشت بامیه یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که از خورشت های مجلسی استان های جنوبی کشور محسوب می شود. این خورشت خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه می شود، می توانید این خورشت عالی را با گوشت قرمز( خرید گوشت در مشهد) و یا گوشت مرغ تهیه و نوش جان کرد. 

برای تهیه آسان و راحت و خرید با اطمینان از تازگی مرغ و گوشت وارد سایت  www.2015.ir شوید و یا باشماره 30215 تماس بگیرید ، سفارش خود را ثبت کرده و درب منزل تحویل بگیرید. ما در این مقاله آموزش پخت مرحله به مرحله این خورشت خوشمزه را آورده ایم.

مواد لازم برای پخت خورشت بامیه

  1. بامیه/300گرم
  2. گوشت خورشتی (گوساله)/400 گرم
  3. پیاز /2 عدد متوسط
  4. سیر/2 حبه
  5. گوجه فرنگی /3 عدد
  6. رب گوجه فرنگی /1 قاشق غذا خوری
  7. نمک و فلفل سیاه / به مقدار لازم
  8. زردچوبه و روغن/به مقدار لازم
  9. آبلیمو آبغوره/به مقدار لازم
  10. طرز تهیه خورشت بامیه
خورشت بامیه

مرحله اول

برای تهیه خورشت بامیه ابتدا پیاز ها و سیرها را به صورت نگینی و یکدست خرد کنید ، سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورشت آماده کرده اید کمی تفت دهید تا سبک و سپس شفاف و شیشه ایی شود. 

مرحله دوم

در این مرحله کمی زردچوبه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا کاملا یکدست شود. در ادامه گوشت خورشتی را بشویید و سپس به صورت قورمه ایی خرد کنید.

 مرحله سوم

توجه داشته باشید که گوشت را بهتر است به صورت متوسط خرد کنید زیرا کوچک یا بزرگ بودن قطعات گوشت روی ظاهر خورشت شما تاثیر می گذارد. و اگر هم زیاد بزرگ قطعه قطعه کنید زمان پخت آن طولانی تر و کاملا مغز پخت نمی شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه گوشت خورشتی را خرد کردید آنرا به قابلمه خورشت اضافه کنید و به همراه سیر و پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. همین که رنگ گوشت تغییر کند کافی است زیرا اگر گوشت را بیش از حد تفت دهید ممکن است سفت و دیر پز شود

مرحله پنجم

در این زمان پوست گوجه فرنگی را جدا کرده و آنها را رنده کنید در ادامه گوجه فرنگی های رنده شده را به همراه رب گوجه فرنگی بهه قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

مرحله ششم

تفت دادن گوجه و رب علاوه بر اینکه طعم خورشت را بهتر می کند ، باعث می شود در پایان خورشت خوشرنگ تری داشته باشید.

در این مرحله 4 لیوا ن آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آنرا زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.

مرحله هفتم

پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی مغز پخت شود. خورشت بامیه هم مانند دیگر خورشت های ایرانی به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. و بازمان بیشترلعاب بیشتری داشته و طعم بهتری نیز خواهد داشت.

مرحله هشتم

در حین پختن گوشت بامیه ها را پاک کنید و به این نکته دقت داشته باشید که به بافت بامیه آسیبی نزنند. فقط کافیست سر و دم بامیه را جدا کنید.

در صورتی که بدن بامیه ها باز شود روی ظاهر خورشت تاثیر می گذارد.

مرحله نهم 

در این مرحله بامیه ها را پس از شستشو و خشک کردن به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه کمی تفت دهید تا رنگشان کمی تغییر کند.تفت دادن بامیه به این دلیل است که هنگام پخت ظاهر خودش را حفظ کند .

مرحله دهم 

پس از گذشت حدود دو ساعت که گوشت به طور کامل پخت بامیه ها را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در این مرحله می توانید برای طعم دهی به خورشت کمی آب لیمو ترش یا ابغوره ، به همراه نمک و فلفل سیاه به خورشت اضافه کنید.

مرحله یازدهم

حالا اجازه دهید خورشت حدود 30 الی 45 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا علاوه بر پخته شدن بامیه ها ، خورشت غلیظ تر شده و به طور کامل جا بفتد . خورشت بامیه جزو خورشت هایی است که باید با آب کمی سرو شود.

مرحله دوازدهم

نکته مهم دیگر در مورد این خورشت این است که اگر پس از اضافه بامیه ها به قابلمه ، خورشت مدت زیادی روی حرارت بماند ، بامیه ها له می شوند و ظاهر خورشت را خراب می کنند.

در پایان پس از اینکه خورشت بامیه جا افتاد به همراه برنج سرو کنید و از طعم و مزه عالی آن لذت ببرید .

خورشت بامیه

نکات پخت خورشت بامیه

جلوگیری از لزج شدن بامیه

یکی از دلایل مهمی که خیلی از افراد نمیتوانند با خورشت بامیه ارتباط برقرا کنند ، این است که این خورشت در اکثر مواقع لزج میشود.برای اینکه از لزج شدن آن جلوگیری کنید، باید چند نکته را راعایت کنید.

اول اینکه از بامیه های ریز استفاده کنید. که بافت منسجم تری دارند.

دوم اینکه ، نباید بگذارید بیش از حد معمول پخته شود که باعث لزجی و باز شدن بافت آن میشود.

سوم اینکه ، بگذارید خورشت با حرارت کم و به آرامی پخته شود و جا بیفتد.

طرز تهیه خورشت بامیه با تمر هندی

در شهرهای جنوبی کشور برای طعم دهی به خورشت بامیه از تمر هندی استفاده میکنند که طعم بسیار خوبی به این خورشت می دهد.

50 گرم تمر هندی را با کمی اب جوش رقیق کنید ، سپس آنرا صاف کنید و به خورشت اضافه کنید. اگر می خواهید خورشت شما طعم ترشی بیشتری داشته باشد از تمر هندی بیشتری استفاده کنید.

خواص بامیه

بامیه از مواد غذایی بسیار مفید و پر مصرف در سراسر جهان است که داراری خواص بسیار برای سلامتی بدن میباشد. از مهم ترین خواص بامیه برای سلامتی بدن میتوان به درمان آسم، تقویت حافظه، پاک سازی کبد و... اشاره کرد.