خورشت فسنجان با مرغ یکی از انواع غذاهای اصیل و محبوب ایرانی می باشد که بسیار لذیذ است و می توانید در مهمانی هایی رسمی و دورهمی آن را به راحتی آماده کنید. این خورشت خوشمزه را معمولا به دو روش خورشت فسنجان با مرغ و یا به روش خورشت فسنجان با گوشت قلقلی درست می کنند.
ما در این مقاله خورشت را با مرغ به شما آموزش می دهیم . و در ادامه نیز برای شما میگوییم این خورشت عالی و بی نظیر را چطور با گوشت قلقلی آماده کنید.
برای تهیه مرغ تازه و آماده مصرف می توانید وارد سایت 2015 شوید و بهترین و با کیفیت ترین مرغ را که دارای گرید A می باشد تهیه کنید . که علاوه بر خورشت می توانید انواع غذاها را با مرغ تازه آماده و نوش جان کنید.
در ادامه دستور پخت را می آوریم.
سینه و ران مرغ/500 گرم
مغز گردو/250گرم
رب انار/3 قاشق غذا خوری
پیاز / یک عدد
شکر / به مقداری که دوست دارید غذا طعم شیرینی داشته باشد
نمک ، فلفل، زردچوبه/ به مقدار کافی
طرز تهیه خورشت فسنجان
مرحله اول
برای تهیه این غذای عالی ابتدا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم ، در ادامه مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم ، بعد از اینکه روغن گرم شود، سپس سینه و ران مرغ را دورن تابه قرار می دهیم .
مرحله دوم
در این مرحله کاملا مرغ ها را سرخ می کنیم ، در ادامه مغز گردو را درون غذا ساز می ریزیم و میکس می کنیم تا کاملا پودر شود، سپس پوست را جدا کرده به دلخواه یا با رنده ریز رنده رنده می کنیم و یا به صورت نگینی بسیار ریز آن را خرد می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم . سپس مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم و بلا فاصله پیاز را اضافه می کنیم ، در ادامه پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ایی شود. سپس گردو را به پیاز اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مقداری نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به مغز گردوی آسیاب شده اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی ادویه ها و مغز گردو آسیاب شده کاملا گرفته شود و کاملا سرخ شوند.
مرحله پنجم
حالا رب انار را به مغز گردو اضافه می کنیم ، سپس کمی تفت می دهیم تا رب انار سرخ شود. در ادامه سینه و ران مرغ شده را درون قابلمه حاوی گردو قرار می دهیم. سپس به اندازه ایی که روی مرغ را بگیرد آب اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله درب قابلمه را می بندیم ، سپس اجازه می دهیم خوشت فسنجان به مدت 1 ساعت و 30 دقیقه جوش بزند تا جا بیفتد . درادامه برای روغن انداختن خورشت فسنجان در طی این زمان گاهی چند تکه یخ درون خورشت اضافه می کنیم. تا با شوک وارد کردن با عث روغن انداختن گردو و غلیظ شدن خورشت شویم.
مرحله هفتم
حالا پس از گذشت این زمان بسته به نوع ذائقه مقداری شکر به خورشت فسنجان خود اضافه کنید.سپس مخلوط کنید . اجازه دهید 10 دقیقه دیگر جوش بزند تا مزه ها ترکیب شود. حالا رب انار خورشت را اندازه می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله که تقریبا پایان کار است خورشت را از روی حرارت برمی داریم ، سپس درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم ، در آخر خورشت را به سلیقه خود تزیین کرده و به همراه برنج زعفرانی سرو می کنیم.
با توجه به مراحل پخت که برای خورشت فسنجان با مرغ شرح دادیم
تمامی مراحل به همین صورت انجام می شود ، فقط بجای مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده می کنیم ، یک عدد پیاز متوسط را با 500 گرم گوشت مخلوط می کنیم ، ابتدا پیاز را رنده می کنیم و اب آن را می گیریم ، در این مرحله پیاز را باگوشت مخلوط می کنیم و کاملا ورز می دهیم و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم. در ادامه کاملا با یگدیگر مخلوط می کنیم وقتی کاملا با هم مخلوط شدند به اندازه های کوچک از گوشت بر می داریم و به صورت توپ های کوچک در می آوریم.
در ادامه یک عدد پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد می کنیم و در ماهی تابه مناسب که روغن درون آن ریخته ایم و گرم شده است ، میر یزیم و کمی که سبک شد،گوشت ها تک تک به آن اضافه می کنیم هنگامی که گوشت را اضافه کردید توجه داشته باشید بگذارید مقداری گوشت در روغن و پیاز سفت شود و بعد به آرامی آن ها بچرخانید تا باز نشود.در ادامه کار نیز مانند مراحل بالا انجام دهید. به همین روش می توانید یک خورشت فسنجان خوشمزه با گوشت قلقلی داشته باشید.
توجه داشته باشید در این روش برای خوشمزه تر شدن خورشت، از ترکیب گوشت گوسفند و گوشت گوساله که چرخ شده است استفاده کنید.برای تهیه انواع گوشت وارد سایت شوید و پس از انتخاب و طی مراحل درب منزل تحویل بگیرید.