ته چین یکی از غذاهای محبوب ایرانی محسوب میشود که به عنوان یک غذای مجلسی نیز شناخته می شود و در مهمانی ها سرو می شود. در این مقاله آموزش مرحله به مرحله ته چین را برای شما می آوریم.
مرحله اول
برای تهیه ته چین مجلسی ابتدا گوشت مرغ را به همراه 2 لیوان آب ، مقداری زردچوبه، دارچین و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه میریزیم ، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا گوشت مرغ کامل بپزد.
مرحله دوم
برای اینکه طعم مرغ بهتر شود ، بهتر است اجازه دهیم تمام آب موجود در قابلمه کشیده شو ، این کار باعث می شود طعم تمام ادویه ها جذب گوشت مرغ شود. پس از اینکه مرغ را روی حرارت برداشتیم و کمی سرد شد آنرا ریش ریش خرد می کنیم .
مرحله سوم
پس از اینکه مرغ را ریش ریش کردیم آنرا به همراه کمی روغن مایع داخل یک قابلمه می ریزیم و کمی تفت می دهیم. بعد زا آن مقداری زرچوبه ، دارچین، فلفل سیاه، به مرغ اضافه می کنیم و تقت می دهیم تا مرغ با ادویه ها یکدست شود، سپس مرغ را کنار می گذاریم .
مرحله چهارم
در این مرحله زرشک ها را از 20 دقیقه قبل خیسانده ایم ، آبکشی می کنیم ، سپس به همراه پودر قند و مقداری کره با روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا رنگ زرشک های درخشان عوض شود و در این مرحله زرشک نیز آماده است آنرا کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
حالا برنج به نوع آن بین 30 دقیقه تا 3 ساعت به همراه 1 قاشق چایخوری نمک و آب ولرم خیس می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه آب پر می کنیم و اجازه می دهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله ششم
از اینکه آب جوش آمد ، 1 قلشق چایخوری نمک و مقداری روغ اضافه کرده و به آب جوش آمده اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شدند و مغزشان سفت بود و زیر ندان گیر داشت آن را آبکشی می کنیم، و کنار می گذاریم تا آب برنج کاملا کشیده شود.
مرحله هشتم
در این مرحله زرده های تخم مرغ را مخلوط می کنیم تااز حالت لختگی خارج شوند ، سپس ماست چکیده را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به ظرف اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد کاملا یکدست و مخلوط شوند.
مرحله نهم
در این مرحله برنج آبکشی شده را به مواد آماده اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط می کنیم و در ادامه ظرفی را که برای پخت ته چین انتخاب کرده ایم را آماده می کنیم و ته آنرا کمی چرب می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله نصف محلوط را کف ظرف ریخته و با پشت قاشق کاملا پخش کرده و صاف می کنیم و فشرده می کنیم. در ادامه مرغ تفت داده شده را به همراه زرشک روی برنج می ریزیم و در ادامه باقیمانده برنج را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله یازدهم
حالا مجددا برنج را با پشت قاشق فشرده می کنیم تا ته چین پس از پخت از همدیگر جدا شنود در ادامه کره را به تکه های کوچک تقسیم کرده و روی برنج پخش می کنیم .
مرحله دوازدهم
برای دم کشیدن ته چین حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است . در پایان پس از اینکه پخت ته چین به پایان رسید آنرا به آرامی در یک ظرف مناسب برمی گردانیم، سپس با با خلال پسته و زرشک تزیین کرده و نوش جان می کنیم.