مرکز سفارشات تلفنی
مقالات
/
آموزش آشپزی
/

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی به روش 2015

date_range
11 خرداد 1401
visibility
276

ته چین یکی از غذاهای محبوب ایرانی محسوب میشود که به عنوان یک غذای مجلسی نیز شناخته می شود و در مهمانی ها سرو می شود. در این مقاله آموزش مرحله به مرحله ته چین را برای شما می آوریم.

مواد لازم پخت ته چین مرغ برای 4 نفر

  • برنج ایرانی / 3 پیمانه
  • سینه مرغ/ 1 عدد کامل
  • ماست چکیده / یک پیمانخ
  • پیاز / یک عدد متوسط
  • زرده تخم مرغ /2 عدد
  • گلا ب/ 1 قاشق غذا خوری
  • کره /50 گرم
  • زرشک/100 گرم
  • پودر قند/ یک قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده/4 قاشق غذا خوری
  • نمک ، فلفل سیاه، داچین و خلال پسته / به مقدار لازم
ته چین مرغ

مرحله اول

برای تهیه ته چین مجلسی ابتدا گوشت مرغ را به همراه 2 لیوان آب ، مقداری زردچوبه، دارچین و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه میریزیم ، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا گوشت مرغ کامل بپزد.

مرحله دوم

برای اینکه طعم مرغ بهتر شود ، بهتر است اجازه دهیم تمام آب موجود در قابلمه کشیده شو ، این کار باعث می شود طعم تمام ادویه ها جذب گوشت مرغ شود. پس از اینکه مرغ را روی حرارت برداشتیم و کمی سرد شد آنرا ریش ریش خرد می کنیم .

مرحله سوم

پس از اینکه مرغ را ریش ریش کردیم آنرا به همراه کمی روغن مایع داخل یک قابلمه می ریزیم و کمی تفت می دهیم. بعد زا آن مقداری زرچوبه ، دارچین، فلفل سیاه، به مرغ اضافه می کنیم و تقت می دهیم تا مرغ با ادویه ها یکدست شود، سپس مرغ را کنار می گذاریم .

مرحله چهارم

در این مرحله زرشک ها را از 20 دقیقه قبل خیسانده ایم ، آبکشی می کنیم ، سپس به همراه پودر قند و مقداری کره با روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا رنگ زرشک های درخشان عوض شود و در این مرحله زرشک نیز آماده است آنرا کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

حالا برنج به نوع آن بین 30 دقیقه تا 3 ساعت به همراه 1 قاشق چایخوری نمک و آب ولرم خیس می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه آب پر می کنیم و اجازه می دهیم تا آب به جوش بیاید.

مرحله ششم 

از اینکه آب جوش آمد ، 1 قلشق چایخوری نمک و مقداری روغ اضافه کرده و به آب جوش آمده اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شدند و مغزشان سفت بود و زیر ندان گیر داشت آن را آبکشی می کنیم، و کنار می گذاریم تا آب برنج کاملا کشیده شود.

مرحله هشتم

در این مرحله زرده های تخم مرغ را مخلوط می کنیم تااز حالت لختگی خارج شوند ، سپس ماست چکیده را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به ظرف اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد کاملا یکدست و مخلوط شوند. 

مرحله نهم 

در این مرحله برنج آبکشی شده را به مواد آماده اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط می کنیم و در ادامه ظرفی را که برای پخت ته چین انتخاب کرده ایم را آماده می کنیم و ته آنرا کمی چرب می کنیم.

ته چین مرغ

مرحله دهم

در این مرحله نصف محلوط را کف ظرف ریخته و با پشت قاشق کاملا پخش کرده و صاف می کنیم و فشرده می کنیم. در ادامه مرغ تفت داده شده را به همراه زرشک روی برنج می ریزیم و در ادامه باقیمانده برنج را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم

حالا مجددا برنج را با پشت قاشق فشرده می کنیم تا ته چین پس از پخت از همدیگر جدا شنود در ادامه کره را به تکه های کوچک تقسیم کرده و روی برنج پخش می کنیم .

 مرحله دوازدهم

برای دم کشیدن ته چین حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است . در پایان پس از اینکه پخت ته چین به پایان رسید آنرا به آرامی در یک ظرف مناسب برمی گردانیم، سپس با با خلال پسته و زرشک تزیین کرده و نوش جان می کنیم. 

پخت ته چین در فر

  1. ابتدا فر ار با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا زمان آماده شدن ته چین برای گرم شدن فر معطل نشود.  برای پخت ته چیم در فر به جی قابلمه بهتر است از ظروف پیرکس استفاده کنید.
  2. ته ظرف پیرکس را نیز قبل از ریختن مواد چرب میکنیم .
  3. می توانید روی آن را فویل بکشید.

نکات مهم در طبخ ته چین مرغ 

  • برای اینکه مرغ خوشمزه تری در لابه لای ته چین داشته باشید، بهتر است که گوشت مرغ را با مقدار مناسبی آب بپزید که آب آن زیاد نبوده و طعم بهتری بگیرد.
  • بهتر است آب قابلمه کامل جذب مرغ شود.
  • برای بهتر شدن طعم مرغ بهتر است در زمان پخت تمام ادویه ها را به آن بزنید و تا به صورت طعم دار پخته شود.
  • برای اینکه زهم مرغ گرفته شود بهتر است کف روی آب را مرتب بگیرد.
  • برای طعم دار شدن بهتر است بعد از پخت آنرا تفت دهید .
  • بهتر است مرغ خورد شده را با یک عدد پیاز نگینی متوسط و کره تفت دهید  تا خوشمزه تر شود.