قیمه نثار یک غذای اصیل ایرانی است که در قزوین پخت می شود و برعکس خورشت قیمه که یک غذای پلویی میباشد ، شباهت زیادی به مرصع پلو و آجیل پلو دارد اما از نظر طعم اندکی تفاوت بین این غذا وجود دارد. در این مقاله طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش می دهیم . که می توانید برخی مراسمات رسمی و حتی عروسی ها نیز ازآن استفاده کنید. در ادامه همراه ما باشید .
تابه مناسب را انتخاب کنید و بر روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را داخل آن بریزد و تفت دهید تا پیاز به رنگ طلایی در بیاید.بعد از تفت پیاز ، گووشت خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید . در حین تفت دادن گوشت خریداری شده از فروشگاه 2015 مقداری زرد چوبه هم به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه به مشام برسد.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و بوی زهم آن گرفته شود ، رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ بهتری بگیرد. بعد از این مرحله به اندازه 3 پیمانه آب به خورشت اضافه می کنیم و در ظرف را می بندیم تا گوشت و لپه پخته شود و کم آب شود و غلظت خورش هم زیاد شود. به اصطلاح جا بیفتد.
در این مرحله، در یک قابلمه جدا گانه آب می گذاریم به جوش بیایید که برنج را بپزیم ، زمانی که اب به جوش آمد و نمک و روغن به آب اضافه کردیم ، برنج را داخل آن می ریزیم وقتی برنج پخته شد و نرم شد و فقط وسط برنج یک خط آن دندون گیر باقی ماند، برنج را آبکشی می کنیم.
در 2 دقیقه آخر پخت گلاب مقداری از زعفران را داخل قیمه می ریزیم تا جوش بخورد .
در کف ظرفی که می خواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمی اب و روغن می ریزم و می گذاریم تا روی حرارت گرم شود و یک جوش ریز بخورد و بعد یک لایه برنج آبکش شده را در کف قابلمه می ریزیم و روی آن را ادویه پلویی و کرد لیمو عمانی می ریزیم.
در مرحله بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده است را روی برنج و ادویه ها می ریزیم . در مراحل بعدی به ترتیب این کار را تکرار می کنیم. تا همه مواد لایه لایه داخل قابلمه ریخته باشیم.
قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد.
در این فاصله خلال بادام را با گلاب به مدت 15 دقیقه خیس می کنیم.
اگر از خلال پوست پرتقال تازه استفاده می کنید با ید پوست پرتقال را بشویید و به وصورت خلالی نازک برش بزنید ، بعد پوست پرتقال را 3 بار در آب جوش قرار دهید و بعد از چند جوش آبکشی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
زرشک های خشک را بشویید و 50 گرم کره و یکی قاشق غذا خوری شکر در یک ماهیتابه تفت دهید . سپس خلاب بادام ، پسته و پرتقال را به زرشک ها بیفزایید و کمی تفت دهید. در ادامه خلال پسته، بادان و پرتقال را به زرشک ها اضافه کنید و کمی تفت دهید .یک قاشق غذا خوری زعفران دم کرده هم به خلال ها اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مواد کشیده شود سپس از روی حرارت بردارید.
بعد از اینکه برنج دم کشید کمی روغن داغ روی برنج بریزید و برای تزیین از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده، خلال بادام و خلال پسته استفاده می کنیم.
اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود به عنوان غذای مجلسی تهیه می کنید، بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید.
اگر از خلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید، چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار می شود.
برای نرم تر شدن خلال بادام میتوانید آن را در مقداری آب یا گلاب خیس دهید و سپس به کمی روغن آغشته کنید ولی خلال پسته را به هیچ وجه در آب خیس نکنید چون رنک سبز آن برمی گردد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدود 45 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد. قیمه نثار را می توانید در وعده نهارو یا شام سرو کنید. هم چنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد ، توجه نمایید مقدار مواد اولیه که در این مقاله برای شما آوردیم، غذای 6 نفر می باشد.