سوپ شیر یکی از انواع سوپ های معروف و پر مصرف در سراسر جهان است. سوپ شیر انواع مختلفی دارد و با مواد مختلفی طبخ می شود . بعضی آشپزها سوپ شیر را با مخلوط خامه درست میکنند که باعث میشود کالری آن افزایش پیدا کند. محبوب ترین سوپ شیر با جو پوست کنده و یا جو پرک درست می شود که طعم بسیار خوبی دارد و مورد پسند تمام مزاج هاست .
سوپ شیر را می توانید در مهمانی ها به عنوان یک پیش غذای عالی سرو و نوشجان کنید. دستور زیر برای تهیه سوپ شیر برای 4 نفر است که برای تعداد بیشتر میتوانید به مواد اولیه اضافه کنید.
یک سوپ شیر خوشمزه با سینه مرغ تهیه میشود که برای آن از مرغ تازه استفاده کنید که برای تهیه آسان و خرید مرغ تازه و بهداشتی وارد سایت 2015 شوید و یا با شماره 32015 تماس بگیرید.
مرحله اول : پخت شیر
ابتدا سینه مرغ را پس از شستشو به همراه 4 لیوان آب و کمی نمک و یک عدد پیاز ، 4 قاچ شده را به قابلمه اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا اب به جوش بیاید، پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد ، پس از اینکه مرغ پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود، سپس آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید.
مرحله دوم /تفت دادان پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید ، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و سبک شود. پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت داداد را ادامه دهید تا زمانیکه زرد چوبه کاملا با پیاز یکدست شود.(اگر دوست دارید سوپ شما سفید بماند از زردچوبه استفاده نکنید و یا مقدار کمی استفاده کنید)
مرحله سوم / افزدون هویج و جو
در ادامه هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید .پس ازخرد کردن هویج آن را به همراه جو پرک به قابلمه پیاز اضافه کنید سپس آب مرغ مرحله دوم را صاف کنید و آب مرغ اضافه کنید. در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد ، جو پرک حدود دو ساعت باید روی حرارت بماند تا لعاب بیندازید. نکته مهم در این مرحله این است که جو پرک سریع به ته قابلمه می چسبد، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد. پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت مرغ ریش ریش را به همراه شیر به قابلمه اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه اجازه دهید شیر به خورد مواد برود.
مرحله چهارم/ پخت سوپ شیر
در همین حین قارچ را به صورت دلخواه خرد کنید(برای زیباتر شدن سوپ بهتر است به صورت ورقه ای خرد کنید) و با مقداری روغن در یک تابه کوچک تفت دهید تا قارچ نرم شود. آبلیمو را هم در این مرحله به قارچ اضافه کنید تا از سیاه شدن قارچ جلوگیری کند. پس از اینکه قارچ را تفت دادید و نرم شد آنرا به قابلمه سوپ اضافه کنید. اگر میخواهید سوپ خیلی غلیظ نباشد آنرا پس از چند قل از روی حرارت بردارید.
توجه داشته باشید سوپ شیر هر چقدر بیشتر روی حرارات بماند سفت تر میشود. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید. اگر مشکلی با کالری و چربی خامه ندارید میتوانید کمی خامه هم به سوپ اضافه کنید.
اضافه کردن خامه
در صورتی که میخواهید سوپ شیر را با خامه سرو کنید زمانی که سوپ را از روی حرارت برداشتید. به اندازه یک تا 2 قاشق غذا خوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یکدست شود. اضافه کردن خامه باعث میشود کالری سوپ بالا ولی طعم آنرا خیلی خوشمزه تر میکند.
بریدن شیر در سوپ
شاید بعضی از دوستان در حین پخت سوپ شیر بعد از اضافه کردن شیر به سوپ با این مشکل روبرو شوند که به اصطلاح عامیانه شیر ببرد و ظاهر سوپ را خراب کند. مشکل بریدن سوپ شیر به دوو دلیل عمده به وجود میآید.
دلیل اول این است که به هیچ وجه نباید شیر را به صورت سرد به سوپ اضافه کنید ، بهرت است شیر به صورت ولرم به سوپ اضافه شو تا ابروز این مشکل جلوگیری شود. دلیلی دوم استفاده از آبلیمئ در زمان پخت شیر است. بهتر است که بعد از اینکه سوپ سرو شد به آن آبلیمو اضافه کنید.
ممکن است سوپ شما سفت شد بهتر است برای گرم کردن و رقیق مردن سوپ از شیر استفاده کنید و آن را به هم بزنید تا رقیق شود.