مرکز سفارشات تلفنی
مقالات
/
آموزش آشپزی
/

دستور پخت کوفته تبریزی مجلسی - فروشگاه 2015

date_range
27 اردیبهشت 1401
visibility
762

طرز تهیه کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی ازانواع غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایران است که اصالت اصلی آن به شهر تبریز برمی گردد. این کوفته خوشمزه همانطور که از نامش پیداست مخصوص شهر تبریز است ولی در شهرهای دیگر نیز به روشهای متفاوت درست میشود. که در رستوران های های غذاهای سنتی میتوانید کوفته تبریزی راه تهیه کنید.در زمان‌های قدیم گوشت کوفته را در هاونگ های بزرگ می ریختند و می کوبیدند، اما الان برای پخت آن از گوشت چرخ کرده استفاده میکنند.

کوفته تبریزی

مواد لازم برای پخت کوفته تبریزی خوشمزه 

  • برنج/ یک لیوان
  • لپه/ یک لیوان
  • گوشت چرخ کرده/یک کیلو گرم
  • سبزی کوفته /5 قاشق غذا خوری(شامل سبزی های معطر، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه)
  • رب گوجه فرنگی /2 قاشق غذا خوری
  • پیاز / یک عدد
  • آرد نخود چی / 2 قاشق
  • پیاز داغ/ 3 قاشق غذا خوری 
  •  تخم مرغ آبپز /2 عدد
  •   زرشک / 3 قاشق غذا خوری 
  • آلو و گردو /2 عدد
  •   نمک سیاه وفلفل / به مقدار لازم
  • روغن و زرچوبه / به مقدار لازم
  • طرز تهیه کوفته تبریزی 

مرحله اول   

برای تهیه کوفته تبریزی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب خیس می کنیم و در صورت امکان هر یک ساعت یک بار آب درون کاسه را تعویض می کنیم تا نفخ لپه به طور کامل برطرف شود. 

  مرحله دوم     

در این مرحله بعد از خیساندن لپه آن را آبکشی کرده ، سپس به همراه دو لیوان اب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا لپه ها نیم پز شود، سپس آنها را با آب سرد آبکشی کرده و کنار می گذاریم. 

   مرحله سوم 

  در این مرحله قابلمه را مجدد روی حرارت قرار می دهیم و دو لیوان آب و به همراه مقداری نمک اضافه می کنیم ، پس از اینکه آب جوش آمد برنج را می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم . زمانی که برنج کمی نرم شد آن را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم 

 برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و  با گوشتکوب می کوبیم تا کمی خرد شوند، البته نباید برنج و لپه را به طور کامل له کنیم ، اگر تمایل داشتید بین کوفته ها تخم مرغ بگذاریم ، در این مرحله تعدادی تخم مرغ هم آبپز می کنیم. 

مرحله پنجم

  برای این منظور تخم مرغ ها را  داخل یک کیسه فریزر قرار دادخ و درب آنرا می بندیم ، سپس داخل آب جوش قرار می دهیم تا آبپز شوند، پس از اینکه تخم مرغ ها به طور کامل پختند پوست آنها را می گیریم و کنار می گذاریم.

مرحله ششم

برای تهیه سس کوفته ها در یک قابلمه مناسب 4 لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم آب به جوش بیاید ، سپس تره ، مرزه خرد کرده را به همراه رب گوجه فرنگی ، پیاز داغ ، دارچین و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. 

کوفته تبریزی

 مرحله هفتم 

سپس اجازه می دهیم سس با حرارت ملایم غلیظ شود و به غلظت برسد. در مرحله بعدی پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و پس از اینکه با فشار دست آبش را به طور کامل گرفتیم به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.

مرحله هشتم   

در این مرحله ارد نخود چی را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به گوشت اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم ، در ادامه گوشت را به همراع دیگر مواد به مدت 5 دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شود.

مرحله نهم   

 در ادامه مخلوط برنج و لپه را اضافه میکنیم و مجددا مواد به را به مدت 5 دقیقه دیگر ورز می دهیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند، سبزی کوفته را پس از شستشو به صورت ساطوری ریز کرده و به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. 

مرحله دهم   

در ادامه تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و مواد را خوب به هم می زنیم تا کانلا یکدست شود، در این مرحله باید کوفته ها را درست کنیم ، برای این منظور به اندازه کف دست از مایه کوفته برمی داریم و کمی ورز می دهیم . 

 مرحله یازدهم 

  سپس یک تکه تخم مرغ ، گردو زرسک و آلو وسط آن قرار می دهیم و با دست کوفته را به صورت گرد شکل می دهیم ، پس از اینکه تمام کوفته را دست کردیم آنها را داخل قابلمه سس می چینیم . 

 مرحله دوازدهم   

  نکته مهم در این مرحله این است که آب درون قابلمه نباید در حال قل زدن باشد، زیرا باعث باز شدن کوفته ها می شود. پس باید با حرارت خیلی خیلی کم کوفته پخته شود، تا سالم و منسجم باقی بماند. 

  مرحله سیزدهم 

 توجه داشته باشید تا 15 دقیقه اول به هیچ وجه کوفته ها را دست کاری نکنید زیرا ممکن است باز شود، پس از کذشت 30 دقیقه میتوانید کوفته را در قابلمه بچرخانید تا تمام قسمت های کوفته ها به صورت یکنواخت پخته شوند.

مرحله چهاردهم 

حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز است تا کوفته ها به طور کامل پخته شوند. پس از اینکه کوفته ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و سس باقیمانده را روی کوفته می ریزیم . برای تزیین کوفته می توانید از پیاز داغ، زرشک و گردو استفاده کنیم. 

طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ 

   اگر به هر دلیلی نمی توانید از گوشت قرمز برای درست کردن کوفته تبریزی استفاده کنید می توانید گوشت سینه مرغ را  جایگزین کنید، تنها کاری که باید بکنید این است که قطعات گوشت مرغ را چرخ کنید  و مانند دستو بالا عمل کنید ، زیرا دستور کوفته تبریزی با گوشت و یا مرغ فرقی ندارد.

دلایل باز شدن کوفته تبریزی 

  یکی از دلایل مهم باز شدن این است که مواد آنرا کم یا زیاد کنیم. یکی از مواردی که اگر بیش از اندازه در کوفته استفاده شود باعث باز شدن آن می شود" لپه " است. و اینکه همه مواد را به خوبی ورز بدهیم.

عطر کوفته تبریزی 

  شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در جایی کوفته تبریزی میل کرده باشید و عطر و طعم آن همیشه در خاطرتان مانده باشد . یکی از مهمترین دلایل عطر و طعم خوب کوفته این است که از سبزی تازه برای تهیه آن استفاده کنیم.