سوسیس مرغ یکی از فست فودهای خوشمزه و با پیشینه قدیمی که از زمان یونان و شهر سولامی بر میگردد، در ایران نیز تهیه سوسیس و کالباس از حالت دستی به کارخانه در سال 1307 توسط فردای به نام " افوناسو" در انزلی راه اندازی شد.سوسیس و کالباس با انواع گوشت ها تهیه می شود. ولی سوسیس مرغ یکی از سالم ترینها در نوع خودش است. معمولاً خانواده سوسیس و کالباس را بواطه اطمینان نداشتن از سلامت آن یا خریداری نمی کنند و یا با اکراه می خرند و تهیه آن در منزل به شما کمک بسیاری می کند در ادامه روش آماده کردن سوسیس مرغ را به شما آموزش می دهیم.
مرحله اول:
چرخ کردن ران مرغ، برای تهیه سوسیس مرغ باید از ران استفاده کنید ، زیرا سینه باعث خشک شدن سوسیس می شود، ران مرغ را خوب تمیز کنید و گوشت آن را از استخوان جدا کنید، سپس خوب چرخ کنید یا با کمک غذا ساز میکس کنید تا له شود، سپس در ظرف دربسته به مدت 3 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سرد بودن موادیکی از مهم ترین نکات سوسیس است.
مرحله دوم
افزودن تخم مرغ، بعد از گذشت این زمان مرغ چرخ کرده را از یخچال بیرون بیاورید و داخل غذا ساز ریخته و تخم مرغ و سیر و روغن مایع ریخته و دستگاه را روشن کنید، بگذارید تا کاملا میکس شود، نصف مخلوط یخ و آب را به مخلوط اضافه کنید تا مواد سرد بماند و به دستگاه آسیب نزند.
مرحله سوم
تهیه مایع سوسیس مرغ، نشاسته و شیر خشک قنادی را به همراه تمام ادویه ها و مابقی یخ و آب را اضافه کنید و دستگاه را روشن کنیئد به قدری باید میکس شوند تا کاملا چسبنده و کشدار و نرم شود برای آسیب نرسیدن به دستگاه یکی دوبار استراحت بدهید دوباره شروع کنید.
مرحله چهارم
ریختن مایه سوسیس مرغ را داخل قیف با ماسوره ساده ریخته و یا اگر چرخ گوشت شما سوسیس ساز داشت می توانید از قالب آن استفاده کنید. مایه را داخل وکیوم پمپاژ کنید و بهتر است برای راحتی کار وکیوم را اندازه 10 الی 20 سانتی برش بزنید و اصلا ته وکیوم را گره نزنید و بگذارید باقی بماند وقتی مایه تمام شد یک طرف آن را با نخ ببندید و با دست شروع کن به صاف کرده چروک و هوای آن را گرفته و با توان زیاد گره بزنید. و سپس مابین کاور را با نخ بسته تا مانند سوسیس شود.
مرحله پنجم
بخار پز کردن سوسیس مرغ
سوسیس مرغ آماده شده را داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید تا به جوش بیاد سبد سوسیسها را داخل قابلمه در حال جوش بگذارید و در قابلمه را بگذارید ، اجازه دهید به مدت 45 دقیقه خوب بخار پز شود. سپس بعد از پخت بلافاصله آب سرد بگیرید ، سپس 1 ساعت در دمای محیط بگذارید تا خنک شود و بعد از 24 ساعت سوسیس مرغ قابل استفاده میباشد.