مرکز سفارشات تلفنی
مقالات
/
آموزش آشپزی
/

دستور پخت آبگوشت بزباش -فروشگاه 2015

date_range
24 فروردین 1401
visibility
914

دستور پخت آبگوشت بزباش

آبگوشت نمادی از هویت ایرانی است که در طول تاریخ ، غذای تمام طبقات اجتماعی بوده است. ابداع آبگوشت با بیش از 14 نوع مختلف در ایران وجود دارد. آبگوشت ، نخود آب یا یخنی معمولا از ترکیب گوشت، آب، نخود، لوبیا و در بعضی مواقع لیمو عمانی و ادویه های مختلف تهیه می‌شود. هر منطقه ای معمولا در کشور عزیزمان ایران نام مربوط به خود و دستور پخت خود را دارد ، از این آبگوشت میتوان به دیزی سنگی ، آبگوشت برنج ، آبگوشت کشک ، آبگوشت چهار مغز و آبگوشت کلم قمری اشاره کرد.

ما در این مقاله دستور پخت آبگوشت بز باش را برای شما می آوریم.

آبگوشت بزباش معمولا در شهرهایی از کشورمان مانند خراسان و همدان  پخته و سرو می شود. آین آبگوشت بسیار خوشمزه است و به جای نخود و لوبیا سفید از لوبیا قرمز تهیه می شود. و به جای گوجه و رب سبزی قورمه دارد.

آبگوشت بزباش از غذاهای محبوب آذربایجان و ارمنستان نیز به حساب می آید. بز باش در فارسی معادل "آبگوشت سبزی " است. درست کردن این غذای خوشمزه نیز نیاز به فوت و فن های خود دارد. که ما قصد داریم در این مقاله به شما بیاموزیم.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزباش

  • 300 گرم گوشت گوسفندی(خرید گوشت در مشهد) با چربی ویا دنبه
  • 100 گرم لوبیا یا لوبیا چیتی
  • 300 گرم سبزی قورمه(تره ، جعفری ، شنبلیه)
  • 2 عدد پیاز متوسط 
  • 2 عدد سیب زمینی متوسط پوست کنده
  • 2 قاضق مربا خوری گرد لیمو
  • نمک ، فلف سیاه به مقدار لازم
  • سبزی خوردن ، سالاد و …

مراحل پخت آبگوشت بزباش

ابتدا لوبیا قرمز و یا لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس آب آن را خالی کنید.

سپس چربی یا دنبه گوشت را جدا کنید ، گوشت و لوبیا و یک عدد پیاز درشت را با مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را روی شعله مستقیم گاز قرا دهید و اجازه بدهید تا به خوبی بپزد. در ادامه سبزی قورمه را با کمی روغن به خوبی تفت دهید تا آب اضافی آن گرفته شود و به روغن بیفتد.

در این مرحله پیاز را نگینی خرد کرده و با ادویه و دنبه در یک ماهی تابه تفت دهید تا زمانی که پیازها کاملا سبک شود. سپس آن را به خوبی بکوبید.

پیش از نیم پز شدن گوشت ( حدو دو ساعت) سبزی تفت داده شده را مخلوط دنبه و پیاز را در قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا کاملا بپزد و جا بیفتد در این مرحله می توانید پیاز درسته را از قابلمه خارج کنید.

پس از پخت کامل گوشت، سیب زمینی ، پوست گرفته گرد لیمو و نمک را به آبگوشت را اضافه کنید.

آبگوشت شما آماده است میتوانید آن را سرو کرده نوش جان کنید و لذت ببرید.

می توانید آب آن را جدا کنید تا اگر کسی در خانواده دوست داشت تیلیت کند و یا به صورت جدا گانه نوش جان کند. سپس می توانید گوشت و لوبیا و غیره را بکوبید. 

آبگوشت را معمولا با ترشی و یا سبزی تازه میل می کنند.

نکات 

برای تهیه آبگوشت می توانید از لوبیا سفید و یا چشم بلبلی نیز استفاده کنید.

اگر قصد دارید از لیمو عمانی درسته اسفاده کنید آن را با چنگال سوراخ کنید.

لیمو عمانی را می‌توانید قبل از پخت دوساعت در آب خیس کنید.

توجه داشته باشید لیمو عمانی و شنبلیله زیاد باعث تلخی آبگوشت شما می شود.

برای تهیه یک آبگوشت خوشمزه باید مقدار آب و شعله گاز را به درستی تنظیم کنید تا در حین پخت غذا دوباره به آن اضافه کنید.

مهم است بدانید که افزودن بیش از حد آب ، طعم غذا را خراب می کند.

اگر از گوشت بدون چربی استفاده می کنید کمی دنبه به صورت جدا گانه در آن بریزید .

دنبه را جداگانه با پیاز داغ بکوبید و در آبگوشت بریزید، با این کار چربی به صورت یک‌دست داخل آب آبگوشت پخش می‌شود و علاوه بر زیبایی ظاهری طعم بسیار خوبی به غذا می دهد.

آبگوشت بز باش با ظاهری سبز رنگ و عطر و بوی آشنای قرمه سبزی ؛ به محض قرار گرفتن بر سر سفره لبخند را به صورت همه خواهد آورد . ترکیب مزه دنبه کوبیده شده با پیاز و سبزی قورمه سبزی و طعم پر ملات لوبیا قرمز ، یک آبگوشت مخصوص را خلق می کند که کافی است فقط برا یک‌بار امتحان کنید تا عاشق آن شوید.

برای تهیه گوشت تازه و کشتار روز و بهداشتی گوشت گوسفند میتوانید از طریق سایت و یا تلفن 32015 با ما در تماس باشید.