ماهی شکم پر یکی از انواع غذاهای بسیار پرطرفدار بین اللملی است که با طعم ها و مواد متنوعی درست میشود، ما در این مقاله بهترین روش پخت ماهی شکم پر مجلسی را برای شما میآوریم و مرحله به مرحله آن را توضیح میدهیم .
مرحله اول
برای تهیه ماهی شکم پر این غذای خوشمزه و پر از ویتامین و پروتئین در ابتدای کار ماهی را میشوییم ، سپس شکم آن را به کمک چاقو تیز برش میزنیم ، در ادامه روی ماهی را چند برش با چاقو ایجاد میکنیم ، سپس برش ها را به زغفران دم کرده آغشته میکنیم.
مرحله دوم
حالا درون ماهی را به همراه روی آن با زغفران کامل آغشته میکنیم ، بعد از این کار میگذاریم به مدت 30 دقیقه در دمای محیط استراحت کند. در ادامه نمک را به همراه پودر سیر و ادویه ماهی فلفل سیاه و قرمز درون یک کاسه مناسب میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله روغن زیتون را به مخلوط ادویه ها اضافه میکنیم و هم میزنیم تا ادویه ترکیب شود، در این مرحله بعد از گذشت 30 دقیقه درون ماهی را با مخلوط ادویه ها و روغن مزه دار میکنیم و اجازه میدهیم به مدت 2 ساعت درون یخچال استراحت کند.
مرحله چهارم
گشنیز و شنبیلیه را که در لیست مواد لازم بود را درون آبکش میریزیم تا آب اضافی مواد کاملا خارج شود. و در ادامه گشنیز و شنبیله را روی تخته گوشت میگذاریم و به صورت ساطوری ریز میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله پوست پیاز را جدا میکنیم ، سپس میشوییم و به صورت خلالی نازک خرد میکنیم و در ادامه مغز گردو را به صصورت نگینی ریز خرد میکنیم ، سپس تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله ششم
حالا مقداری روغن مایع را درون تابه میریزم و بلافاصله پیاز و زرد چوبه را اضافه میکنیم ، سپس تفت میدهیم تا سبک و شیشه ای شود، در ادامه سبزی خرد شده را به پیز اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا عطر سبزی آزاد شود.
مرحله هفتم
در این مرحله زرشک را به همراه آب تمر هندی در تابه میریزم و مخلوط میکنیم. در ادامه پوشت سیر را جدا میکنیم ، سپس با دندانه های ریز رنده رنده میکنیم و به مخلوط مواد میانی اضافه کرده و تفت میدهیم.
مرحله هشتم
حالا گردو خرد شده را درون تابه میریزم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامی آن از بین برود ، در ادامه پرک فلفل را به همراه نمک ، پدر سیر ، پودر پیاز را مواد میانی اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله پس از گذشت 2 ساعت ماهی مزه دار شده را از یخچال خارج میکنیم، سپس مواد میانی را پس از خنک شدن درون آن میریزیم و با نخ و سوزن میدوزیم تا مواد از شکم ماهی خارج نشود، در ادامه فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گردا قرار میدهیم.
مرحله دهم
در این مرحله فر را کاملا گرم میکنیم. در ادامه کف سینی فر را با ورق فویل میپوشانیم ، سپس چند اسلایس لیمو تازه وسیر درون آن میریزیم و ماهی شکم پر را روی اسلایس های لیمو قرار میدهیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله با ورق فویل روی ماهی را میپوشانیم ، سپس سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم و اجازه میدهیم ماهی به مدت یک ساعت و نیم مغز پخت شود و بعد فویل را پس از گذشت این زمان باز میکنیم.
مرحله دوزادهم
حالا گریل را روشن میکنیم و اجازه میدهیم ماهی به مدت 15 دقیقه گریل شده تا طلایی و خوشرنگ شود. پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج میکنیم ، سپس ماهی شکم پر را درون ظرف مود نظمان منتقل میکنیم.
مرحله سیزدهم
در نهایت چند اسلایس لیمو تازه ، برگ جعفری ، پیاز ورقه ای شده و گوجه گیلاسی به عنوان دور چین اطراف ماهی شکم پر میچنیم . در ادامه ماهی شکم پر را به همراه پلو زعفرانی و سیر ترشی سرومیکنیم.
ماهی پر از پروتئین و مواد مغذی است که برای رژیم و تناسب اندام نیز غذای بسیار مناسبی است.زیرا دارای اسید امگا 3 است که از سکته جلوگیری میکند و برای رشد بدن بسیار لازم و ضروری است.
انواع ماهی ها را میتوانید به روش های مختلف در فر و یا ماهی تابه پخت کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در مقالههای قبل تشخیص ماهی سالم و پاک کردن و طعمدار کردن ماهی را نیز آوردهایم.