شتر منبعی غنی از از شیر و گوشت است که فواید بسیار فراوانی دارد، گوشت شتر سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی از جمله آهن، روی ، مس، کلسیم ، پتاسیم، آهن و منیزیم و پروتئین ها است. این گوشت چربی کمتری نسبت به گوشت های دیگر دارد.گوشت شتر برای پیشگیری از سرطان ، درد مفاصل ، بارداری ، چربی خون، درمان سرفه، دیابت، کودکان و لاغری مناسب است که در این مقاله به بررسی آنها میپردازیم. و در نهایت مضرات آن را نیز می آوریم.
از این گوشت به دلیل خواص درمان و مواد مغذی آن در تمام دنیا و اقصا نقاط دنیا استفاده میشود. از خواص گوشت شتر میتوان به مواردی مانند تقویت قدت بینایی،درمان سیاتیک، کاهش درد بواسیر، درمان تب فصلی و درمان کدر شدن قرنیه نام برد.
در کشورهایی مانند سودان ، لیبی ، عربستان سعودی، مصر ، سوریه، اتیوپی ، قزاقستان، سومالی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر گوشت شتر از "شیر " آن نیز به دلیلی داشتن ویتامین C و چربی کم، استفاده های درمانی فراوانی می کنند.
مقدار مواد مغذی در یک کیلو گرم گوشت شتر :
چربی 9 درصد، کربوهیدارت صفر، کالری: 1000 ، پروتئین:213 گرم
گوشت شتر همچینین سرشار از ویتامین ها از جمله ویتامین Aو ویتامین B است که موجب حفظ و سلامت و شادابی پوست می شود.
هم چنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بدن در برابر و عفونت های خارجی محافظت میکند. هم چنین ویتامین A با آنتی اکسیدان از ابتلا به سرطان نیز جلوگیری می کند.
گوشت شتر دارای طبع گرم و مزه شیرین است. رنگ گوشت شتر زرشکی مایل به سیاه است، خواص درمانی ، دارویی و ارزش غذایی گوشت شتر بالا است. که حتی برای زایمان های زود رس نیز توصیه میشود.
گوشت شتر داراری یک اسید چرب غیر اشباع به نام لینو ائیک اسید که این اسید چرب از تعامل با سایر اسیدهای چرب غیر اشباع جلوگیری می کند و موجب پیشگیری از سرطان می شود، هم چنین داشتن انرژی مناسب برای سلول های عصبی خاصیت گوشت شتر است که به سلول های عصبی کمک می کند، تا از این انرژی برای رفع خستگی مغز ، فرسودگی و درد عصبی استفاده کنند.
گوشت شتر برخلاف گوشت های قرمز که سرشار از چربی هستند و با این سلامت قلب را به خطر می اندازند حاوی چربی کمتری است ، به همین دلیلی خطر ابتلا به بیماری قلبی و اختلالات را کم می کند.
این گوشت منبعی غنی از فسفر و کلسیم است و با داشتن این خاصیت می تواند رای افرادی که از درد مفاصل رنج می برند بسیار مناسب و مفید باشد.
یکی از خواص گوشت شتر این است که سرشار از فسفر ، کلسیم ، ویتامین های B است که در رشد جنینین موثر و لازم هستند، این گوشت برای مادران شیر ده بسیار مفید است و از اختلالات جنینی جلوگیری می کند.
گوشت شتر نسبت به سایر گوشت های قرمز چربی کمتری دارد و هم چنین دارای فیبر است و به همین علت مصرف گوشت شتر به افرادی که داراری چربی خون هستند توصیه می شود.
از مشکلات نگران کننده که می تواند در فعالیت روز مره ما اثر منعی داشته باشد ، سرفه داشتن در زمان بیماری است. برای درمان سرفه باید کبد شتر را سرخ کرده و آن را در آب داغ خیس کنید و مایعی تهیه کنید ، با نوشیدن این مایع برای سه بار در روز می توانید سرفه خود را درمان کنید.
یکی دیگر از خواص گوشت شتر افزایش شیره معده و افزایش قدرت جذب آن است.
داشتن پروتیئن در مقادیر بالا و وجود کلسترول کم از جمله خواص گوشت است. افراد دیابتی و افرادی که کلسترول بالا دارند می توانند از گوشت شتر استفاده کنند و از فواید و خاصیت گوشت شتر بهره مند شوند.
گوشت شتر حاوی مقادیر بالایی از آهن است. آهن برای هموگلوبین یک ماده ضروری است که از ابتلا به کم خونی جلوگیری می کند. خطر ابتلا به آن را کاهش می دهد. به همین دلیل و این خاصیت گوشت شتر به افراد مبتلا به کم خونی توصیه می شود که از این گوشت استفاده کنند.
گوشت شتر دارای مقادیر بالایی کلسیم و فسفر است که این دو ماده برای رشد کودکان بسیار لازم و ضروری است. علاوه بر این برای کودکانی که تحرک بالایی دارند به دلیل داشتن کالری بالا بسیار توصیه شده است. و هم چنین برای کودکانی که هنوز قادر به حرکت کردن نیستند می توان از روغن قلم شتر استفاده کرد.
در طب سنتی آمده است که طبع گوشت شتر گرم است و مصلح این گوشت زیره و یا سرکه است.
یکی دیگر از خواص این گوشت کمک به لاغری و کاهش وزن است.همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد، گوشت شتر چربی کمتری دارد و برای کاهش وزن بسیار مفید و موثر است.با این حال تنها با این گوشت نمی توان به تناسب اندام رسید، برای رسیدن به تناسب اندام دریافت کالری مناسب در فواصل روز و دریافتی آن در روز تا شب بسیار مهم است. اما گوشت شتر جزو مواردی است که می توانید در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کوهان شتر دارای چربی بسیار زیادی است که مصرف آن برای افراد کهن سال و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند توصیه نمی شود. طبع این گوشت گرم است و برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند توصیه نمی شود.
در نهایت این نکته را همیشه باید درنظر داشته باشیم که مصرف همه گوشت را به اندازه داشته باشیم تا به سلامتی ما کمک کند.