جگر گوسفند یکی دیگر از اعضای آن است که خوردن آن در بین همه بسیار متداول و لذت بخش است . پخت جگر تازه گوسفند به مقداری دقت عمل و مهارت نیاز دارد ، ما در این مقاله روش پخت جگر گوسفند کبابی و هم چنین خوراک جگر که از جگر گوسفند و جگر گوساله تهیه می شود را می آوریم. معمولا جگر کبابی از جگر گوسفند تهیه میشود. زیرا جگر گاو سنگین است و هضم سخت تری دارد. و معده شما را دچار مشکل میکند. نکته حائز اهمیت در پخت جگر تازه بودن جگر است ، زیرا در طعم و پخت آن تاثیر زیادی دارد. می توانید از سایت 2015 و هم چنین با تلفن تماس32015 برای خرید اقدام نمایید.
مواد لازم خوراک جگر (حداقل برای 4 نفر) | |
جگر گوسفندی تازه | 400 گرم |
دنبه گوسفندی تازه | 100گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
روغن زیتون | 1 قاشق غذا خوری |
لیموترش متوسط | 2 عدد |
نمک ید دار | به مقدار کافی |
مراحل پخت
مرحله اول
ابتدا جگرها را به صورت کبابی (کمی کوچکتراز چنجه) خرد می کنیم ، سپس پیاز را پوست کنده داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با جگر ها مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
مقداری روغن زیتون و به همراه نمک و فلفل را به جگر و پیاز خرد شده اضافه می کنیم و مواد را به آرامی به هم می زنیم تا به خورد جگر برود ، در ادامه روی درب کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه جگر به مدت یک ساعت با مواد مرینت شد و مزه دار شد، به آن کمی لیمو ترش اضافه می کنیم، سپس دنبهها را نیز به صورت کوچک خرد می کنیم و یکی در میان به سیخ می کشم.
مرحله چهارم
در این مرحله منقل و ذغال باید به صورت یکدست و آماده و روشن باشد، سپس سیخ ها را روی منقل میچنیم و اجازه میدهیم خودشان را بگیرد و به صورت مداوم سیخ ها را می چرخانیم تا به صورت یکدست کباب شود.
مرحله پنجم
بعد از اینکه جگرها به صورت کامل سرخ شدند. آن ها به ظرف مناسب منتقل می کنیم و همراه با نان و ریحان تازه و لیمو ترش می توانید نوش جان کنید.
نکته:
به همین روش می توانید جگر را به سیخ چوبی کشیده و در ماهی تابه سرخ کنیم ، باید کمی روغن در درون ماهی تابه بریزیم و و سیخ ها را بچرخانیم تا کاملاً سرخ شود و نوش جان کنید.
جگر کبابی را می توانیم بدون نان و یا با انواع نان ها سرو کنیم ، البته اگر تمایل دارید این کباب خوشمزه را به صورت بیرونی مانند جگرکی ها سرو کنید توصیه می کنیم آنرا به همراه نان تافتون داغ سرو کنید.
مواد لازم خوراک جگر | |
500گرم | جگر گوسفندی تازه |
3 عدد متوسط | سیب زمینی |
1 عدد متوسط | پیاز |
2 قاشق غذا خوری | روغن مایع |
1 قاشق غذا خوری | رب گوجه فرنگی |
به مقدار لازم 3 عدد متوسط | نمک و فلفل گوجه فرنگی |
مرحله اول
ابتدا، سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم و آنها را به صورت نگینی خرد می کنیم و در تابه ای جداگانه ایی سرخ می کنیم.
مرحله دوم
جگرها را بشویید و در آبکش بریزیید تا آب آن کاملاً از بین برود ، سپس آن ها را به اندازه ی دو بند انگشت و یا کمی درشت تر خرد می کنیم.
مرحله سوم
یک عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد می کنیم در تابه کمی روغن می ریزیم و پیاز ها را داخل آن تفت می دهیم تا کمی نرم و طلایی شود.
مرحله چهارم
جگرهای خرد شده را داخل پیازها بریزید و تفت دهید، بعد از آن که پیازها کمی سرخ شدند و رنگ آن تغییر کرد ، فلفل دلمه ایی خرد شده ، زرچوبه ، نمک و ادویه به آن اضافه می کنیم .
مرحله پنجم
کمی آب داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید تا جگر ها خوب بپزند. در انتها سیب زمینی را که از قبل سرخ کرده اید به جگر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید ، بسته به دلخواهتان می توانید جگر را کمی آبدار از روی شعله بردارید ، آن را در ظرف مورد نظر تزیین کرده و سرو کنید.
نکات کلیدی:
توجه داشته باشید که خوراک جگر و یا هر خوراک دیگری را بیش از حد مصرف نکنید. چون با این حال که جگر دارای خواص بسیار بالایی است اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند مشکلاتی از جمله مشکلات مربوط به کبد و یا بیماری های قلبی را افزایش دهد، هم چنین اگر کلسترول بالا دارید و دچار چربی خون هستید به شما توصیه می شود که از این دسته غذا ها کمتر مصرف کنید و جگر را
ترجیحاً به صورت کبابی میل کنید.