ارزش غذایی گوشت گوسفند بر هیچ کس پوشیده نیست، این ماده غذایی بسیاری از مواد مورد نیاز برای بدن را تامین میکند . مصرف گوشت گوسفند داراری مزیتهای بسیار زیادی است و همین امر نیز باعث شده است که طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. گوشت گوسفند داراری پروتئین بسیار بالا و مواد پیشگیری کننده از سرطان است ، وجود منابعی مانند آهن؛ کولینوم، سلنیوم ، از بروز حملاتی که به سرطان منجر میشود جلو گیری میکند. هم چنین گوشت گوسفند دارای اسیدلینولئیک است که از التهابهای سرطانی و تومورهای بدخیم جلوگیری به عمل میآورد. در این مقاله با دو نوع روش پخت ران گوسفند آشنا میشویم که بسیار لذیذ و مجلسی است.
چربیهای اضافه دور ران را گرفته آن را به طور کامل شستشو دهید و با یک دستمال بسیار تمیز کاملا خشک کنید، با استفاده از یه چاقوی تیز سوراخ هایی روی ران ایجاد کنیدو حبههای سیر را داخل رانها فرو کنید و برگ بو ها را نیز داخل سوراخ های ایجاد شده بگذارید.
بعد از این کار روی ران را با روغن زیتون و با اسفاده از قلم مو کاملا بپوشانید و اگر از برگ بوی خشک استفاده میکنید میتوانید روی ران نیز بگذارید، فر را مقداری از قبل گرم کنید و ران را داخل فر با درجه 375 فارنهایت بگذارید، به مدت سی و پنچ دقیقه، بعد از مدت زمان بیست دقیقه سینی را بیرون آورده چک کنید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید و مجددا داخل فر بگذارید و بعد از زمان سی و پنچ دقیقه زمانی که کاملا پخته شد و به روغن افتاد، آن را بیرون بیاورید به ظرف دیگری منتقل کنید برای تزیین از سبزیجات استفاده کنید و در نهایت برش دهید و از خوردن لذت ببرید.
چربی های گوشت را تا جایی که امکان دارد بگیرد ، کله سیر را افقی از وسط دو نیم کرده و به دور تا دور گوشت بمالید ، اطراف گوشت را با آبلیمو و فلفل سیاه نیمکوب آغشته کنید.
دو نیمه سیرکه از دو طرف برش را در داخل ماهی تابه بریزید ، گوشت را با مقداری آب و کره در یک تابه گود بگذارید و با حرارات 50 دقیقه بپزید تا سیرها نرم شود. دانه های سیر را له کرده و روی گوشت پخش کنید ، تخم گشنیز ، چوب دارچین میخک برگ بو ، هل، فلفل قرمز و زیره را هم روی گوشت بگذاریدو 50 دقیقه گوشت را بپزید تا نرم شود، در این مدت ، چندین بار سس را داخل تابه است روی گوشت بریزید.
در صورتی که گوشت نرم شده تست میتوانید آن را برش دهید در غیر این صورت 10 دقیقه دیگر صبر کنید ،سس داخل تابه را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید کمی که جوشید حرارت را کم کرده و صبر کنید تا کمی غلیظ شود ادویه جات سفت مانند(چوب دارچین، میخک، برگ بو، هل )را از داخل سس بیرون آورید. خامه و ماست و کمی نمک را با فلفل سیاه نیم کوب کرده و به مواد اضافه کنید تا یکدست شود مدت کوتاهی صبر کنید تا سُس داغ شود سپس روی گوشت بریزید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
ابتدا آب قلم گوساله را به مدت 2 ساعت در فر با حرارات 350 درجه فارنهایت قرار دهید. سپس قسمت تره فرنگی را جدا کنید و پس از شستن به همراه کرفس ، پیاز و سیر و هویج ، قلم گوساله نمک و فلفل و برگ بو در ظرف قرار دهید ، در ظرف را ببندید تا کاملا بپزد و سپس آن را آبکش کنید ، آب حاصل استاک است.
*آب استاک را به دفعات اضافه کنید تا گوشت حالت کبابی به خود بگیرد.
*هرجه حرارت کمتر و زمان پخت بیشتر باشد ران کبابی بهتر می باشد، زیرا با حرارات کم ، آب گوشت در آن ذخیر ه میشود و لذیذ تر میشود حرارت زیاد باعث میشود پروتئین موجود در گوشت سفت و آب آن کاملا خارج شود.
*نمک گوشت قرمز را همیشه در آخر پخت بیفزایید تا از سفت شدن گوشت جلوگیری کنید.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، بهتر است مصرف گوشت گوسفند را از دست ندهید و مصرف این گوشت کمک بسیاری برای کاهش وزن و کنترل وزن می کند وجود پروتئین بالا و چربی کم در گوشت گوسفند سبب می شود تا مصرف این گوشت راه حل مناسبی برای بالا رفتن سوخت و ساز بدن باشد.و با داشتن ویتامینB کمک می کند تا کالری ها و چربی های بدن راحت تر سوزانده شوند.
در انتها امیدورایم با آماده کردن این غذای خوشمزه از خوردن آن لذت ببرید و بدن سالمی داشته باشید و با خرید گوشت در مشهد از 2015 در مشهد بتوانید انواع غذاهای لذیذ را آماده کنید و در میهمانی های خود از میزبانی کنار خانواده لذت ببرید. 2015 به فکر سلامتی شماست.