مرکز سفارشات تلفنی
مقالات
/
آموزش آشپزی
/

آموزش پخت گردن گوسفندی، مواد لازم و دستور پخت

date_range
19 بهمن 1400
visibility
2235

خواص گوشت گردن گوسفندی

گوشت گردن گوسفندی یکی از قسمت های آن در زمان خرید گوشت گوسفند در مشهد است که بسیاز لذیذ و خوشمزه و مطبوع است و می‌تواند منبع غنی آهن و روی محسوب شود. میزان قابل توجه آهن در این گوشت تمام کمبود آهن موجود در بدن شما را از بین خواهد برد ، از گردن گوسفند برای درست کردن انواع خورشت ، آبگوشت، پلو از آن استفاده می‌شود و یکی از خواص و ویژگی ای برجسته آن پروتئین زیاد آن است و سرشار از ویتامین ب و برای تقویت بدن و حتی کوکان بسیار مفید است.

پخت گردن گوسفندی

مواد لازم برای پخت گردن گوسفندی

  • گردن گوسفندی/ یک عدد
  • پیاز  / دو عدد بزرگ
  • برگ بو   / 4عدد بزرگ
  • سیر  /2 حبه
  • چوب دارچین /2 تکه
  • رزماری  /4 شاخه
  • فنجان / یک دوم زعفران دم کرده
  • نمک و فلفل سیاه /به مقدار لازم

مرحله اول 

برای تهیه گردن گوسفندی ابتدا پیاز ها را به صورت خلالی درشت خرد می‌کنیم و در یک قابلمه مناسب به همراه کمی روغن تفت می‌دهیم تا سبک شود ، سپس سیرها را رنده ریز کرده به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

سیرها را در حدی تفت می‌دهیم که عطر و بوی خوب آن پیچیده شود‌، سپس گردن گوسفندی را اضافخ میکنیم و کمی تفت می‌دهیم تا سرخ شود ، سپس زعفران دم کردخ را به همراه رزماری ، برگ بو ، چوب دارچین و مقداری فلفل سیاه اضافه میکنیم.

مرحله سوم 

در این مرحله یک لیوان آبجوش به قابلمه اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا گردن با حرارت بسیار ملایم  پخته شود ، توجه داشته باشید که برای پخت غذاهایی مثل گردن به روش رستورانی باید حوصله به خرج داد.

مرحله چهارم

حدود 4 تا 5 ساعت زمان برای پخت گردن نیاز است ، به هیچ وجه به جای چوب دارچین از پودر آن استفاده نکنید چون رنگ گوشت سیاه و تیره میشود. در حین پخت هر یک ساعت به آن زنگ بزنید.

گردن گوسفندی

مرحله پنجم

چون آب موجود در قابلمه کم است باید هر یم ساعت به آن سر بزنیم و با ملاقه از آب موجود روی گردن بریزیم تا خشک نشود . در یک ساعت پایانی که گردن تقریبا پخته است میتوانیم نمک غذا را اندازه کنیم.

 مرحله ششم 

توجه داشته باشید که گردن باید با آب کم پخته شود تا خوشمزگی اش حفظ شود ، در صورتی که احساس کردیم آب موجوددر قابلمه کم است می‌توانیم به مرور یک لیوان دیگر آب جوش به قابلمه در بازهای زمانی مختلف اضافه کنیم.

دستور پخت باقالی پلو

مرحله اول 

برای پخت باقالی پلو که با گردن سرو می‌شود ، ابتدا باید برنج را نسبت به نوع آن با آب ولرم بخیسانیم ، سپس داخل یک قابلمه مناسب تا نیمه آب پر کنیم و روی حرارت زیاد قرار دهیم تا آب جوش بیایید، سپس باقالی ها را به قابلمه اضافه کنیم.

مرحله دوم

زمانی که باقالی ها را اضافه کردیم آب از حالت جوش خارج می‌شود و باید کمی صبر کنیم تا دوبار به نقطه جوش برسد ، پس از اینکه آب مجددا شروع به جوشیدن کرد ، برنج خیسانده شده را به همراه 2 قاشق نمک غذا خوری به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا برنج را کمی هم میزنیم تا به نچسبد و سپس کمی صبر می‌کنیم تا برنج از حالت خمی خارج شود و کمی نرم شود سپس آنرا داخل آبکش می‌ریزیم و با آب معمولی می‌شوییم تا نمک اضافی آن خارج شود.

پخت گردن گوسفند

مرحله چهارم 

قابلمه ایی را که برای پخت انتخاب کردیم روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن در آن می‌ریزیم و به دلخواه برای ته دیگ سیب زمینی اسلایس شده، نان لواش، برنج و ماست ،.... در کف ریخته و در ته قابلمه می‌چینیم.

مرحله پنجم

حالا یه لایه برنج روی ته دیگ می‌ریزیم و بعد کمی شوید خشک و یا شوید تازه به دلخواد می‌پاشیم و به همین ترتیب ادامه می‌دهیم تا تمام شود و سپس روی حرارت قرار می‌دهیم .

در نهایت شوید باقالی ما بعد از مدت 30 الی 45 دقیقه آماده است.

بدین روش می‌توانید این غذای رستوانی خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.