ماهی یکی از بهترین و لذیذتر ین غذاهای دریایی است که فواید بسیار زیادی دارد و در کشورهای مختلف با روشهای مختلف پخته میشود و یا به صورت خام خورده میشود ولی همیشه بوی ماهی تنها نکتهایی است که باعث میشود عدهایی از خوردن ماهی خودداری کنند، زیرا از بین بردن بوی زحم ماهی کار راحتی نیست و نیاز به زمان دارد. اما به وسیله مزهدار کردن ماهی میتوانید تا درصد بالایی این بوی بد را از بین ببرید و طعم عالی به آن بدهید و در خانواده از خوردن آن لذت ببرید. در این مقاله با روشهای طعمدارکردن آن آشنا میشویم و در نهایت نکات طلایی طبخ ماهی را نیز برای شما میگوییم که حتما در آشپزی و طبخ ماهی به کارتان میآید.
ماهی تازه بخرید
در ابتدا باید بدانید ماهی تازه بوی زحم شدیدی ندارد ؛ پس مهم است که ماهی تهیه شده شما تازه باشد. برای انتخاب ماهی باید ابتدا ، پولکهای ماهی را چک کنیم که محکم باشند و خاصیت ارتجاعی داشته باشند و هم چنین صورتی یا قرمز روشن بودن آبششها و بوی ملایم نشانههای تازه بودن ماهی تازه است.
ماهی را مزه دار کنید
پس از انتخاب ماهی تازه ، نوبت به مرحله دوم که طعم دار کردن ماهی است میرسد؛ ما در ادامه 10 روش را برای شما توضیح میدهیم.
ماهی زعفرانی
بهترین روش برای زدودن بوی زهم ماهی، مزهدار کردن آن است که زعفران یکی از ادویههای مهم در این گروه و دسته است ، میتوانید مخلوط پودری تهیه کنید که شامل زعفران ، پودر سیر، نمک ، فلفل سیاه، زردچوبه است و ماهی را به آن آغشته کنید و در نهایت آرد سفید بزنید و در روغن داغ سرخ کرده میل نمایید.
برای مزهدار کردن گوشت ماهی، ماهی را در مخلوطی از زردچوبه ، ادویهی مخصوص ماهی بغلتانید و سپس در روغن سرخ نمایید.
پس از اینکه ماهی را به قطعات دلخواه بردیم ، آن را در مخلوط آبلیموی تازه، پیاز خردشده و نمک و فلفل قرار میدهیم ، این کار هم ماهی را مزه دار میکند و هم بوی بد آن را کاملاً میگیرد فقط ماهی باید نهایتاً نیم ساعت در این مواد باشد، زیرا ماندن بیش از حد در این مواد باعث تلخی آن میشود.
میتوانید سیر و پیاز را رنده کنید و برشهای ماهی را نیم ساعت در آن مخلوط بخوابانید سیر بخاطر طبع گرمی دارد بسیار مفید بوده به سردی ماهی نیز کمک میکند.
این گیاه خوشبو برای از بین بردن بوی بد و تند ماهی و مرغ و میگو بهترین انتخاب است، میتوانید رزماری تازه را از ساقه جدا کرده و برگ های آن را بر روی برشهای ماهی چیده و به آن فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. به همین وسیله بوی زهم ماهی کاملا از بین میرود.
در کشورهایی مانند هند و چین، زنجیل علاوه بر خاصیت انرژی زایی در انواع غذاها استفاده میشود. زیرا نه تنها به هضم غذا کمک میکند بلکه خاصیت ضد سرطانی دارد.
ماهی را قبل پخت به پودر زنجیل و یا زنجیل تازه خرد شده آغشته میکنیم و از طعم و عطر متفاوت آن لذت ببرید.
"تمرهندی " در مناطق استوایی قاره آفریقا روییده است ، صدها سال پیش به وسیله کشتی به هند منتقل و در آنجا پرورش پیدا کرد.
و بعد از آن کم کم در سراسر جهان پخش شد. تمر هندی دو نوع شور و شیرین دارد، تمر هندی رسیده به عنوان میوه مصرف میشود، زیرا خاصیت ضد درد و ضد باکتریایی هم دارد و مهم تر از همه منبع غنی از آنتی اکسیدان است. پس این خوراکی خوشمزه را اصلاً دست کم نگیرید و مخصوصا اگر به مواد غذایی ترش علاقه دارد قبل از پخت ماهی را به تمر هندی آغشته کنید و معجزه آن را ببنید.
این سبزی یکی از پر طرفدار ترین سبزیها بین اعراب و هندی هاست و جزو دسته سبزیهای معطر است. میتوانید این سبزی را ریز کگردن و برش های ماهی را در مواد بخوابانید و به آن فلفل و نمک نیز اضافه کنید. این سبزی ضد نفغ بوده و دارای خاصیت درمانی نیز هست.
میتوانید قطعات برش خورده ماهی را در مخلوطی از سرکه، زعفران ، نمک و فلفل بخوابانید. و بعد از یک ساعت سرخ کنید و از طعم و تردی آن لذت ببرید.
برای این روش میتوانید مخلوطی از شیر و پیاز خرد شده تهیه کنید، ماهی برش خورده را در آن مخلوط بگذارید و بعد از سه ساعت سرخ کرده و از طعم آن لذت ببرید.
در آخر با توجه به موارد گفته ، بیشتر این موارد برای اکثر ماهیها ، اعم از شوریده ، قزلآلا و سالمون و غیره... یکی است ولی ممکن است زمان اینکه چقدر آن را مرینت کنیم متفاوت باشد که با چند با انجام این کار متوجه خواهید شد.