"مرینت " به زبان عامیانه همان مزهدار کرن گوشت است ، در تمام رستورانها ، فرایند مرینتکردن از اهمیت بالایی برخوردار است و طبق ذائقه کلی مشتریان و مهارت سر آشپز این کار انجام میگیرد ، اغلب آشپزها و رستورانهای معروف مثل kfc و مک دونالد برای مزهدار کردن "گوشت قرمز "و "گوشت مرغ "، "جوجه" و حتی "سیفی جات" از مواد متفاوت و سری استقاده میکنند؛ راز و رمز چاشنی گوشت و مرغ خود را به کسی نمیگویند ؛ چراکه این ماده علت سودآوری کسب و کارشان است.
از پر مصرفترین و محبوبترین مواد مرینت میتوان به رزماری، آناناس، کیوی، سس سویا، سرکه بالزامیک یا سرکه انگور ، زنجبیل ، لیمو ترش ، زعفران، ماست ، سیر و فلفل اشاره کرد.
هریک از مواد که نام بردیم میتوانند با چند ماده دیگر ترکیب شده و مزهایی جدید خلق کنند یا بافت گوشت را تغییر دهند.
نکته حائز اهمیت این است که برخی از مواد مزهدار کردن چه زمانی و برای چه نوع گوشتی باید استفاده کرد. برای مثال هرگز نبایداز لیمو ترش برای مزهدار کردن گوشت مرغ و جوجه استفاده کرد ، چون بافت آن را سفت کرده و اصلا هیچ مزهایی به کباب نمیدهد.
نکته مهم دیگر است که بیاموزیم چه مقدار زمان برای مرینتکردن گوشت گوسفند یا گوشت مرغ لازم است زیرا مثلاً زمان مرینت کردن گوشت گوساله و گوسفند متفاوت است. و برای مزهدار کردن گوشت گوساله باید مدت زمان طولانی آن را در مواد بخوابانیم.
یکی دیگر از نکات قابل توجه در این مساله بستگی به ضخامت تکهها دارد . هر چه ضخامت تکهها کمتر باشد مدت زمان آن کمتر و هر چه ضخامت تکهها بیشتر باشد مدت زمان آن بیشتر خواهد بود.
برای مزهدار کردن گوشت باید بیش از یک شبانه روز را در نظر بگیریم .هنگام مزهدار کردن چاشنی گوشت باید مواد کاملا داخل گوشت باشند و گوشت را در درون مواد ماساژ دهیم تا مزه مواد وارد بافت آن شود.
برای تهیه استیک و کباب گوشت گوسفندی لازم است ، ابتدا مزه دار کردنش را یاد بگیریم . از تکینیک های زیر میتوانیم برای مرینت کردن گوشت گوسفند استفاده کنیم.
گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفند بافت سفت تری دارد، پس از طبخ نیز سنگین تر میشود ، حتی در هضم نیز نسبت به گوشت گوسفند سنگین تر است، بنا براین بسیار مهم است که چگونه آن را مزه دار کنید و بپزید.
ابتدا تمام گوشت را آغشته به فلفل سیاه کنید و اجازه دهید. چند دقیقه در دمای محیط بمانید.
در ظرفی بزرگ رزماری، آب و نمک را ترکیب کنید.
مقدار کافی از نمک را داخل سینی فر یا روی ورقه روغنی بریزید و صافش کنید و سپس گوشت گوساله را روی آن بگذارید.
بعد لایه دیگری از نمک را روی آن بریزید و کاملاً گوشت را بپوشانید.
سینی حاوی گوشت نمک را به مدت 45 تا 60 دقیقه در فر با دمای 120 درجه سانتی گراد قرار دهید.
پس از اتمام زمان پخت، سینی را از فر بیرون بیاورید ، 15 دقیقه برای کاهش دما به آن فرصت دهید.
سپس لایه نمکی را بردارید و گوشت را با ابعاد دلخواه برش بزنید.
میتوانید با سبزیجات تازه و سیفی جات کبابی تزیین نموده و میل کنید.
روش و زمان درست مزه دار کردن گوشت
برای مزه دار کردن مرغ و جوجه میتوانید از سس سویا ، آب لیمو ترش ، روغن زیتون ، سرکه و خردل و شکر و سبزیجات معطر و سیر و زعفران و ماست استفاده کنید.
مرغ را معمولا به چند روش مرینت میکنند که ما به مورد آن اشاره میکنیم.
مرغ را به مدت چند ساعت در ترکیب سس سویا ، شکر قهوهایی ، زنجبیل ، سیر، روغن کنجد ، میگذاریم و بعد از چند ساعت که مزه دار شد، آن را میپزیم.
مرغ را چند ساعت در ترکیب ماست چکیده ، آب لیمو ترش ، روغن زیتون ، سیر ، فلفل، گشنیز ، نمک بخوابانید و داخل ظرف در بسته به مدت 24 ساعت در یخچال بگذارید و سپس استفاده کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
چند ساعت مرغ را در داخل ترکیب آب لیمو ، خردل، نمک و روغن زیتون استراحت میدهیم، سپس به هر روشی که دوست دارید بپزید.
با توجه به تمام راهکارهایی که گفته شده ، همیشه از گوشت تازه استفاده کنید، برای تهیه گوشت تازه مرغ، گوسفند و گوساله میتوانید آنها را ، به صورت آنلاین از سایت2015 سفارش دهید. و لذت طعم گوشت تازه و سالم و با کیفیت را احساس کنید.